Συμβουλευτική Γονέων

  • Πόση ώρα μπορεί το παιδί μου να παίζει με το tablet ή το κινητό
  • Πόση ώρα μπορεί το παιδί μου να βλέπει τηλεόραση
  • Πότε πρέπει να ανησυχώ για το άγχος του παιδιού
  • Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου σε έναν παιδοψυχολόγο
  • Πως μπορώ να διαχειριστώ μια μεγάλη αλλαγή για την οικογένεια (π.χ. διαζύγιο, πένθος αλλά και τον ερχομό ενός αδερφού/ης)
  • Πότε και πως απαντώ στο παιδί μου σε ερωτήσεις που κρίνω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα για συζήτηση ( π.χ. σεξουαλική διαπαιδαγώγηση)
Συμβουλευτική Γονέων
yiothesia

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που ο ψυχολόγος θα προσπαθήσει να απαντήσει εξατομικευμένα πάντα, με βάση τις ανάγκες των παιδιών και των γονέων, την συναισθηματική τους κατάσταση, το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού και την οικογενειακή κατάσταση.

Η συμβουλευτική γονέων από έναν ειδικό ψυχικής υγείας έχει ως στόχο την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση των γονέων σε ζητήματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Επιπρόσθετα βοηθά στην ανάπτυξη του δικού τους δυναμικού ώστε να δομούν υγιείς σχέσεις με τα παιδιά τους.

Θεμελιώδης στόχος της συμβουλευτικής γονέων είναι η υποστήριξη μέσω της γόνιμης αλληλεπίδρασης παιδιών και γονέων, προς επίλυση προβλημάτων αλλά και για τη δόμηση λειτουργικών μοτίβων επικοινωνίας.

Μερικές φορές, κρίνεται απαραίτητη η πραγματοποίηση συνεδριών είτε ατομικά (μόνο με το παιδί) είτε ομαδικά (και με τους γονείς ή και άλλα μέλη της οικογένειας).

Η κάθε συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά και για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητάς της καλό είναι να πραγματοποιείται βάσει του χρονοδιαγράμματος που προτείνει ο ειδικός ψυχικής υγείας.


Κλείστε ραντεβού