Αλεξία Σταθάκη

Η Αλεξία Σταθάκη γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της πάνω στη Ψυχολογία στο αντίστοιχο τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκτοτε έχει αποκτήσει γνώσεις, εργαλεία και εμπειρία σε ποικίλους κλάδους της Ψυχολογίας, χάρη στην ενεργή δραστηριότητά της αυτά τα χρόνια.

Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών/Ε.Κ.Α.Ψ.Υ, το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ», και την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, τόσο κλινικά όσο και ερευνητικά.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Παιδοψυχολογία πραγματοποιήθηκαν στη Βόννη της Γερμανίας, ενώ παράλληλα εργάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό της Κολωνίας.

Την ίδια περίοδο έλαβε την εκπαίδευση και την εξειδίκευση της επόπτριας και εκπαιδεύτριας του Sensory & Messy Play & Therapy, ενώ ανέπτυξε και το πρώτο πρόγραμμα παιγνιοθεραπείας ανάπτυξης life skills, βασισμένο στις αρχές της συμπερίληψης.

Μέχρι σήμερα, η Αλεξία Σταθάκη έχει διανύσει μία ενεργή δραστηριότητα τόσο στον ιδιωτικό, ιδρύοντας τον πολυχώρο Ψυχολο-Υγεία, όσο και τον δημόσιο τομέα σε Ελλάδα και Γερμανία. Σήμερα, παραμένει ενεργή στον ιδιωτικό τομέα, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, ενήλικες και οργανισμούς.

Παράλληλα, αποτελεί εκπαιδεύτρια σεμιναρίων με αντικείμενο ενδιαφέροντος τα παιδιά και τους εφήβους, ενώ είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη και κύρια Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Sensory & Messy Play & Therapy στην Ελλάδα.

Πάντα ενήμερη για τις επιστημονικές εξελίξεις μέσα από συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, μα πάνω από όλα ενήμερη μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων, διευθύνει και αρθρογραφεί την ιστοσελίδα ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, ενώ εκδίδει και το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ετοιμάζοντας πια και το νέο της βιβλίο!

Έλενα Παπαδημητρίου


Η Έλενα Παπαδημητρίου είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύεται στη Γνωστικο-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κλινική Ψυχική Υγεία. Έχει ολοκληρώσει εκπαιδεύσεις χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων (Tεστ κηλίδων μελάνης RORSCHACH και WISC – V). Η θέληση της, να ασχοληθεί και με παιδιά μη-τυπικής ανάπτυξης την οδήγησε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα Δομημένης Διδασκαλίας TEACCH. Ωστόσο, το ταξίδι της την οδήγησε στην ενασχόλησή της με το Sensory & Messy Play, στον τομέα της πρόληψης και θεραπείας, στον πολυχώρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ και έκτοτε αποτελεί μία από τις βασικές επιστημονικές συνεργάτιδες του κέντρου.

Βασιλική Κωνσταντινίδου


Η Βασιλική Κωνσταντινίδου είναι νηπιαγωγός, με χρόνια εμπειρία στο γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε, ώστε να ολοκληρώσει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γλώσσες, Επικοινωνία και Διοίκηση Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο σύγχρονο κοινωνικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον», με ειδίκευση στην διοίκηση υπηρεσιών εκπαίδευσης σε πολύγλωσσα και πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως και το μεταπτυχιακό Counseling and Psychology in Educational Settings του Derby, διευρύνοντας τις γνώσεις της και ανοίγοντας περισσότερα μονοπάτια για τον μυστικό κόσμο των παιδιών.

Το ταξίδι της, την οδήγησε στην ενασχόλησή της με το Sensory & Messy Play, στον τομέα της πρόληψης, στον πολυχώρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, όπου απέκτησε όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε να πιστοποιηθεί στην μέθοδο (Αρ. Πρ. 02.33/20) και να συνεχίσει την πορεία, αποτελώντας μία από τις βασικές επιστημονικές συνεργάτιδες του ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, με αντικείμενο ενδιαφέροντος την προσχολική ηλικία.

Γωγώ Φουντούκη


Η Γωγώ Φουντούκη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο ενδιαφέρον της γύρω από τις εναλλακτικές μορφές παρέμβασης και θεραπείας, την προσανατόλισε στην επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος: Θεραπευτικός Σχεδιασμός σε Μονόδρομο Καθρέφτη, εντάσσοντάς την πια στην κλινική της πράξη. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπείας σε παιδιά και ενήλικες τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θέληση της, να ασχοληθεί κυρίως με τα παιδιά την οδήγησε στο να εξειδικευτεί ακόμη περισσότερο στην Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, καθώς και στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Όμως, το ενδιαφέρον της για νέες μορφές θεραπείας την οδήγησε στην ενασχόληση της με το Messy & Sensory Play και την εκπαίδευση της γύρω από αυτήν την πολυσυζητμένη μέθοδο, στον Πολυχώρο Ψυχικής Υγείας Πρόληψης και Θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ. Το κοινό της όραμα με το ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, αλλά και το Messy Play την οδήγησαν σε επίσημη συνεργασία με το ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, ούσα πλέον επιστημονικός συνεργάτης του κέντρου, με άμεσα σχέδια την δημιουργία του δικού της Πολυχώρου Ψυχικής Υγείας Πρόληψης και Θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, Sensory & Messy Play, franchise στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Άρτεμις Ιωαννίδου


Η Άρτεμις Ιωαννίδου είναι αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Επιστημών Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Ψυχολογία – Applied Counselling. Στη συνέχεια, ακολούθησαν και άλλα ετήσια προγράμματα στον τομέα της Συμβουλευτικής και της Παιδοψυχολογίας. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και το δημιουργικό αυτό ταξίδι της, την οδήγησαν στα μονοπάτια ενασχόλησής της, με το Messy & Sensory Play, στον πολυχώρο ψυχικής υγείας πρόληψης και θεραπείας ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, όπου απέκτησε όλη την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε να πιστοποιηθεί στην μέθοδο (Αρ. Πρ. 02.33/20) και να συνεχίσει την πορεία της αυτή, αποτελώντας μία από τις βασικές συνεργάτιδες του ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ, και γραμματέας του Συλλόγου, με αντικείμενο ενδιαφέροντος την προσχολική ηλικία.

Νίκος Τσαραφίδης


O Νίκος Τσαραφίδης είναι απόφοιτος του τμήματος γραφιστικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο. Έχει χρόνια εμπειρίας στο τομέα του video editing, web Design και Social Media, ενώ κατέχει βασικές γνώσεις WordPress. Ως μηχανικός ήχου έχει ασχοληθεί με Audiobook και Podcast Editing. Από το 2020 ανήκει στη ομάδα του ΨΥΧΟΛΟ-ΥΓΕΙΑ με την ιδιότητα του γραφίστα.